Fotos del Flickr, de diversos usuaris, penjades en aquest bloc i comentades, perque tenen quelcom d'especial o interessant... Una altra manera de conèixer el nostre planeta i les civilitzacions humanes.

dissabte, 7 de juliol del 2007

Neu i carrils bici a Bogotà.


Hail on Bogota, inserito originariamente da ginapfd.

Una estampa poc habitual a Bogotà, neu en una de les avingudes principals del Districte Capital.

I un punt a tenir en compte per les nostres terres, el treball que s'està fent a Bogotà per a disposar de transports alternatius al transport privat motoritzat.

Per una banda s'han implantat carrils bici que faciliten la mobilitat a la capital colombiana, anomenades CICLORUTAS ( http://www.idu.gov.co/sist_trans/ciclorrutas.htm ).

Per una altra banda, a manca d'una xarxa de metro (que s'ha plantejat, però que actualment no té finançament que permeti tirar endavant el projecte), han creat una xarxa sustitutiva d'autobusos anomenada TRANSMILENIO ( http://www.idu.gov.co/sist_trans/infraestruc_transmilenio.htm ), en que diverses linies d'autobús disposen de carrils segregats de la circulació rodada, i distribueixen els usuaris de forma ràpida entre les estacions, on poden intercanviar entre les diferents línies del Transmilenio, o bé amb les linies alimentadores d'autobús que provenen de les barriades.

Per últim, si bé no sembla que a mig termini hi hagi metro a Bogotà, el que sí s'està ja redactant és el projecte de trens de rodalies. El traçat ferroviari ja existeix, però el seu ús per a transport de persones sembla estar infrautilitzat. S'ha definit un projecte d'estudi d'implantació de Rodalies a Bogotà i la seva àrea metropolitana, i ara s'estan avaluant les alternatives generades per a la seva implantació ( http://www.idu.gov.co/sist_trans/tren_cercanias.htm ).

Pel que fa al carril bici, sembla que haurem de prendre nota del que s'ha fet a Bogotà.

Dades personals

Mantinc diversos llocs a internet, relacionats amb temes que m'interessen.