Fotos del Flickr, de diversos usuaris, penjades en aquest bloc i comentades, perque tenen quelcom d'especial o interessant... Una altra manera de conèixer el nostre planeta i les civilitzacions humanes.

dissabte, 7 de juliol del 2007

Neu i carrils bici a Bogotà.


Hail on Bogota, inserito originariamente da ginapfd.

Una estampa poc habitual a Bogotà, neu en una de les avingudes principals del Districte Capital.

I un punt a tenir en compte per les nostres terres, el treball que s'està fent a Bogotà per a disposar de transports alternatius al transport privat motoritzat.

Per una banda s'han implantat carrils bici que faciliten la mobilitat a la capital colombiana, anomenades CICLORUTAS ( http://www.idu.gov.co/sist_trans/ciclorrutas.htm ).

Per una altra banda, a manca d'una xarxa de metro (que s'ha plantejat, però que actualment no té finançament que permeti tirar endavant el projecte), han creat una xarxa sustitutiva d'autobusos anomenada TRANSMILENIO ( http://www.idu.gov.co/sist_trans/infraestruc_transmilenio.htm ), en que diverses linies d'autobús disposen de carrils segregats de la circulació rodada, i distribueixen els usuaris de forma ràpida entre les estacions, on poden intercanviar entre les diferents línies del Transmilenio, o bé amb les linies alimentadores d'autobús que provenen de les barriades.

Per últim, si bé no sembla que a mig termini hi hagi metro a Bogotà, el que sí s'està ja redactant és el projecte de trens de rodalies. El traçat ferroviari ja existeix, però el seu ús per a transport de persones sembla estar infrautilitzat. S'ha definit un projecte d'estudi d'implantació de Rodalies a Bogotà i la seva àrea metropolitana, i ara s'estan avaluant les alternatives generades per a la seva implantació ( http://www.idu.gov.co/sist_trans/tren_cercanias.htm ).

Pel que fa al carril bici, sembla que haurem de prendre nota del que s'ha fet a Bogotà.

dimecres, 4 de juliol del 2007

Plaza de Toros de Santamaria - Bogotá

Encetem aquest bloc de fotografies del món que ens permetin conèixer millor el nostre planeta i les nostres civilitzacions sense haver-nos de moure massa de casa, doncs el temps i els diners són dos bens que per a la majoria de nosaltres són ben escasos, i gràcies a Internet podem fruir del nostre planeta d'una altra manera, pagant només la quota mensual d'ADSL, o aprofitant xarxes wifi gratuïtes o la connexió a Internet de l'empresa, el centre educatiu o la biblioteca més propera.

Es tracta d'una foto que he trobat al Flickr, de la Plaça de Bous de Santa María, de Santa Fe de Bogotà, la capital de Colombia, del districte especial de Bogotà i del departament de Cundinamarca.

Podeu trobar més informació sobre Bogotà, o planells on-line de la ciutat, en els següents enllaços:

http://www.bogotaturismo.gov.co/

http://www.mapaslatinos.com/mapa_inicial_co.html

Dades personals

Mantinc diversos llocs a internet, relacionats amb temes que m'interessen.